Vinterinköp

Publicerat av admin den

Det vankas vinter: kyla och mörker i några månader framöver. Men det betyder också lek i snön och vintersport. Och det klassiska vintermyset som vi alla börja drömma om efter sommarens slut. Här är vad du behöver för att ta dig igenom årets kallaste månader. 

En rejäl jacka

En snygg och varm jacka är det bästa inköpet du kan göra. För att klara av leken i snön, promenaderna till och från jobbet och alla utomhusaktiviteter behöver man en skön jacka som värmer. Lång eller kort spelar ingen roll, det väljer man efter tycke och smak. Hitta din personlig stil samtidigt som du kan lugnt vandra runt i minusgrader utan att frysa. En av de bästa kvalitetsjackorna i dag är Barbour som har både herr och dammodeller. De har en klassisk stil med moderna skärningar och material. Och köper man en sådan jacka behöver man inte köpa en ny nästa år, den håller i flera år.

En eldstad

Redan nu kan man börja förbereda inför vinterkvällarna med lite värme och ljus. En brinnande eldstad som sprakar i bakgrunden väcker många mysiga, minnen hos oss. Har man inte möjlighet att installera en riktig kamin, som kan sänka värmekostnaderna under hela året, kan man kompromissa och köpa en eldstad som drivs med etanol eller liknande. Är man rädd för brandrisken kan man istället köpa en låtsaseldstad som inte alstrar någon värme, men ser ut som en riktig eld och vi vissa fall låter den till och med som om den sprakar.

För den sportige

När snön kommer och gjort sig hemmastad borde man testa på åtminstone en vintersport, och det finns en massa roligt att välja mellan. Det solklara valet är naturligtvis att ge sig ut i backarna och testa lite utförsåkning och för det behöver man ett par skidor eller en snowboard. Som tur är finns det snowboards som är speciellt anpassade för nybörjare, de är lättare att åka på och svänga med än vanliga brädor. Vilka bräda som passar bäst beror även på om man tänker åka i pisten, utanför eller i parken. När man väljer längd är det mycket en smaksak, men generellt brukar man säga att den ska vara omkring 15 – 30 centimeter kortare än en själv. En längre bräda är bra om man planerar att åka utanför pisten.

Kategorier: Shopping