Vacker inredning

Publicerat av admin den

En inredningsstil som varit trendig i många år och som är trendig än idag är lantlig inredning. Detta är en stil som många förknippar med Sverige och den passar väldigt bra in i våra svenska hem. I stora drag handlar det om att inreda i färgen vitt, på både interiör så som väggar och golv samt möbler och inredningsdetaljer. Ett hem inrett med lantlig inredning är ljus och skapar en känsla av lugn.

Tidigare var detta en stil om tidigare syntes på landsbygden och i mindre samhällen. Det passade in i de ”röda husen med vita knutar”. I dag däremot är den superhet och den går att finna i många designade lägenheter i Stockholms innerstad. Gillar man lantlig inredning brukar man söka efter stilen på många olika sätt, på nätet, i tidningar och på tv. Någon många nog blivit inspirerad av är ”Sommar med Ernst” och ”Jul med Ernst”. Ernst inredning har flyttat in i många svenska hem och det är nog många män som fått arbeta för att ta fram och skapa sin frus önskningar, med allt från linoljemålade trägolv till ljusstakar av gamla krukor.

Här kommer lite tips på hur du kan skapa ett hem i Lantlig stil;

  • Satsa på att ha grunden i rummet, så som väggar och tak i en ljus kulör, gärna vit. Golven kan antingen gå i samma ljusa ton eller brytas av i mer mörka träslag för att ge ett djup i rummet.
  • Ta fram gamla möbler du gillar, har du inga kan de införskaffas på loppis och auktioner. Putsa bort eventuell färg och yta och måla sedan i en vit kulör. Ett tips är att gå över med sandpapper efter att färgen har torkat för att få ett nött och slitet uttryck.
  • Satsa på inredningsdetaljer i vitt, zink och silver. Vill du ha inspiration kan du kolla på countrybymail.se, en inredningsbutik på nätet som bland annat blivit utsedd till en av magasinet Allt i Hemmets favoritnätbutiker. De har satsat på den lantliga inredningsstilen och allt i butiken går efter den.
  • När det kommer till textilier så är de material som linne, bomull och juteväv som dominerar, för att skapa en gammaldags stil. Bara för att allt ska gå i färgen vitt kan du gärna leka med textilierna och blanda in spets, mönster eller broderier för att få rummet att kännas mer levande.
Gammal möbel

Denna möbel är perfekt att förnya med vit färg för att passa in i ett hem i Lantlig stil.

Vill du ha tips och ideer på hur du kan skapa ett hem i lantlig stil kan du kolla på bloggen http://linnegarden.blogg.se/. Det är en personlig blogg från en tjej som heter Emma som har den lantliga stilen i intresse. Du hittar på hennes blogg många bra bilder och tips på hur man kan förvandla och förnya hemmet i den lantliga stilen.

Kategorier: Hemmet