Tips till vardagsrummet

Publicerat av admin den

När det kommer till vardagsrummet finns det ofta en otrolig potential som bara väntar på att bli utforskad. Det gäller att tänka efter lite extra om man vill undvika vanliga klyschor och skapa något unikt och personligt.

Blanda mer

Det är lätt hänt att man köper fler än en möbel eller inredningsdetalj från en och samma butik och designer. Och det är inget problem med det. Men där man bör vara försiktig är hur mycket av inredningen som mer eller mindre kommer från en och samma kollektion. Risken är då att rummet mer börjar lika ett showroom för den kollektionen. Genom att blanda designer och kanske även stilar blir det mycket mer troligt att man skapar något man kan kalla för sitt eget.

Levande inredning

Något man inte bör glömma när man inreder vardagsrummet är att få in lite mer liv i det. Växter är ju det mest självklara och man kan satsa på både bladväxter och vackra blommor. Vill man gå steget längre och föra in något annat vackert och levande finns det även akvarier som kan fyllas med både växter, fiskar, skaldjur och liknande. Det finns många varianter att välja mellan men det är smart att köpa en hel uppsättning redan från början.

Flexibel belysning

Vardagsrummet används för väldigt många aktiviteter, allt från det väldigt sociala till det helt personliga. Med så många situationer gäller det att tänka på hur belysningen kan användas för att sätta rätt stämning. Den måste kunna lysa upp allt klart och fint men även kunna sätta riktigt mysig stämning. Fler lampor i en rad olika styrkor är ett bra tips för vardagsrummet och ju fler dimmerfunktioner man kan inkludera desto enklare är det att förändra stämningen.