Smart och snygg förvaring

Publicerat av admin den

Snygg förvaring börjar inte med förvaringsmöbeln utan med det du ska förvara. Har du inga rutiner för att bestämma vad som ska finnas i ditt hem finns det risk att förvaringsbehovet växer okontrollerat. Då hjälper det inte om du köper aldrig så smarta lösningar, de kommer ändå inte att räcka till.

Vardagsrum

Ditt nya snygga förvaringsliv börjar alltså med dels ett initialt rensningsprojekt, dels att du lägger fast ett par principer för hur prylar ska hanteras i framtiden. Tips på hur detta kan gå till kan du få här.

Förvaring kan ju göras så att den smälter in i bakgrunden, döljs bakom en vägg eller används som rumsdelare. Idéer kring detta kan du se i Sydsvenskans artikel. Kanske vill du i stället lyfta fram dina förvaringsmöbler? Den lantliga stilen eller New England passar fantastiskt bra med till exempel skänk, vitrinskåp och bokhyllor med vackra glasdörrar. Den vitlackade serien är mitt i prick för New England och material som vitkalkad massiv ek kan skapa en rustik och samtidigt romantisk känsla.

Väljer du den här typen av förvaringsmöbler är det ju extra viktigt att lyckas med det första projektet, det vill säga att behålla noga utvalda saker som du tycker om och vill visa upp. Till skillnad från de dolda alternativen kan ju här vackra glas, bokryggar eller samlingar bli en personlig del av din bostad. Sist men inte minst tänk på att om vitrinskåp och bokhyllor har glasdörrar, till skillnad från öppna bokhyllor, så får du ju en möjlighet att visa upp dina vackra saker utan att de omedelbart blir dammsamlare och en mardröm att städa.