Sköna material

Publicerat av admin den

Att ha bekväma kläder i bekväma material är som bekant väldigt viktigt. Det finns i princip inget mer obekvämt än att ha en tröja eller ett par byxor som stramar eller kliar. Som tur är finns det en rad olika sköna material som alla lämpar sig alldeles utmärkt för kläder.

Ett bra tips om man vill ha riktigt bekväma kläder är att använda kläder i ekologiska material utan kemiska tillsatser eftersom det finns många ämnen som på olika sätt kan irritera huden, vilket i sin tur leder till att det faktiskt kan bli direkt obehagligt att bära kläderna.

Ett klädmaterial som blir mer och mer vanligt är bambu, som är ett material med många fördelar. För det första så är det ett skonsamt material för huden om man har en känslig sådan. Det som gör just bambu till ett mjukt material är att fibrerna är helt runda.

För det andra så är bambufibrerna utformade på ett sådant sätt att de absorberar fukt och ventilerar bort fukt på ett bra sätt. Den goda ventilationen gör också att ett bambuplagg ofta är mer svalkande än andra plagg.

För det tredje så besitter bambu också antibakteriella egenskaper, vilket gör att bambukläder aldrig blir angripna av mögel och därav fungerar bra som exempelvis fritidskläder och dylikt.

Andra exempel på material som används i ekologiska kläder är bland annat så kallad ekobomull, lin, hampa och nässla.

Kategorier: Kläder