Shoppingtur i London

Publicerat av admin den

Det är kul att shoppa, att försöka finna de hemliga erbjudandena och plaggen som ingen annan hittat. Resa är också roligt, att shoppa på en resa är gudomligt.

London med big ben

Ett första tips om man planerar att åka ut och resa till exempelvis London är att (efter att man faktiskt bokat resan) söka efter billiga hotell på olika sajter på Internet. Det finns nästan alltid bra erbjudanden på hotell då de självklart vill vara fullbokade året om, även då det inte finns så många resenärer. Då man sparar lite pengar genom rabatterna så kan lägga lite extra och ta ett som ligger mer centralt och nära det shoppingstråk man vill utforska.

Områden

Mest känt är ändå Notting Hill, mysig lite stadsdel med många mindre, pittoreska caféer och butiker. Variationen är stor och det finns allt från second hand till nya modeplagg.

Lyxigast i London är Bond Street, här finns allt från brittiska Mulberry till Louis Vuitton och Prada. Inget för de med klenare plånbok!

Varuhus i London

London har många olika varuhus men det finns några som sticker ut tack vara sitt utbud och sin storlek. Mest känt är Harrods som också är det största. Harrods har en lång historia som sträcker sig ända bak till 1835. Det är väl värt ett besök, speciellt om du siktar in dig på lite lyxigare varor, men smakar det så kostar det.

Londons näst största varuhus heter Selfridges och Co. Varuhuset befinner sig på Oxford street och har allt en shoppingfantast kan vilja ha. Inredning och kläder är självklart men det finns även gott som sötsaker spridda i byggnaden.

Westfield white city är ett lite lugnare alternativ till de överstående utan att du behöver offra speciellt mycket av utbudet. Här finns alla stora kedjor , en del mindre butiker samt en bra blandning av mat och fikaställen.

Kategorier: Shopping