Sänggavlar

Publicerat av admin den

Säng och sänggavlar, var ska man börja? Vem kunde tro att det kan finnas så många olika sängavlar att välja bland? Nog för att jag tycker mig vara en person med bra smak och god koll på design i allmänhet, så har jag inte lagt många tankar åt sängavlar tidigare. Jag har min plan för mitt sovrum klart för mig. Jag vill ha det ljust och luftigt, men samtidigt mjukt och lugnt.

Mjuka gardiner i beige/brun nyans fästa högt upp mot taket så att de hänger längs hela väggen. Gärna en tapet med vit bakgrund och sedan fint mönster av blommor i mjuka toner av brunt. Kanske bryta mönstret bakom sänggaveln med en panel vägg målad i samma färg som blommorna i tapeten. Mot fondväggen är det nog snyggast med en vit sänggavel.

Jag har en idé, som kanske många kan se som lite knasig. Men jag ser framför mig en sängavel gjord av en gammal spegeldörr. Målad i en mjuk vit ton med lite skavda kanter, lite shabby chick! Men hur ska man fästa den så att den sitter på rätt höjd, utan att förstöra väggen? I en hyresrätt får man inte göra för många hål i väggen för då får man betala böter när man flyttar ut. Och det vill man absolut inte. Jag kan kanske sätta några slags klossar under sänggaveln så att den hamnar på rätt höjd och sedan skruva fast den i sängen.

Hur ska jag då hitta sängbord som matchar min coola sänggavel? Vad behöver man sängbord till egentligen? Att ställa en lampa på, en bok och mobilen. Så det behöver inte vara särskilt stort. Kanske jag kan hitta något bra på IKEA, som jag har ändrat uppfattning om. Dags för en sökning på deras hemsida, det kan finnas något bra som passar min alldeles unika sänggavel!

Kategorier: Möbler