Rensa bland underkläderna

Publicerat av admin den

Vi har en tendens att behålla och använda underkläder i flera, flera år gentemot våra andra kläder. Vi kan till och med ha kvar sockar och kalsonger med hål i bara för att man döljer plaggen under byxor och kjolar. Det är dags att förnya underklädeslådan!

Man kan göra detta på flera olika sätt. Det första brukar dock vara att hålla ut alla underkläder på sängen och börja matcha dem. Para ihop alla sockar och lägg undan de som du inte hittar en maka till. Kolla också igenom tvättkorgen och se så inte makan ligger däri. Sockar som inte är ett par längre ska ned i soptunnan. På något fantastiskt sätt har ena sockan försvunnit och den andra är i princip onödig utan den. Efter det kan du gå igenom alla par och se vilka som är trasiga, om det är några du inte längre använder och så vidare. Rensa ut och släng! Stickade sockor med hål går faktiskt att rädda och det är inte så svårt som man tror.

Sedan kan kvinnorna gå över till Bh:n. Oftast har man ett dussintals Bh:ar men man använder bara två-tre stycken av dem. På några har säkert stålskenan under bysten ätit sig genom tyget och sticker fram. Dessa behöver man inte spara. Man har en tendens att köpa Bh:ar utefter utseende istället för kvalité. Egentligen ska man köpa sina Bh:ar från butiker som fokuserar på underkläder. Här får man kvalité och även hjälp att hitta den perfekta passformen.

Då var det dags att tackla trosor och kalsonger. Ta bort alla som du inte tycker är bekväma eller snygga längre. Släng alla som har hål eller missfärgningar. Fokusera på att ha bekväma underkläder, gärna i flera olika färger och modeller.

Sist anser vi att man ska gå igenom sina strumpbyxor och kasta alla som har hål eller har fått revor i nylonen. De går inte längre att använda och det är väldigt svårt att rädda trasiga strumpbyxor så satsa hellre på att köpa nya.