Ordna med elbilsladdare i er bostadsrättsförening

Publicerat av Brannon Grant den

Det blir alltmer populärt med elbilar i Sverige och det ser ut som om antalet elbilar kommer att öka rejält de närmsta åren. Prognoser pekar på att ungefär hälften av alla bilar kommer att vara elbilar redan år 2023. Det innebär att ungefär 2,6 miljoner elbilar kommer att vara i behov av funktionella laddstationer.

Detta är ett problem eftersom det redan nu är brist på laddningsmöjligheter för elbilar runt om i landet. Både arbetsplatser och offentliga miljöer saknar parkeringar där elbilsägare kan ladda sina elbilar. Det är en av anledningarna till att de flesta som har en elbil laddar den hemma under natten.

Ta hjälp av experter inom området

De flesta husägare med elbil väljer idag att installera en laddstolpe på den egna tomten, men för de som bor i bostadsrätt finns inte den här möjligheten. Därför väljer alltfler bostadsrättsföreningar att investera i laddstationer på föreningens parkering. Fler laddstolpar gör att de boende har större möjlighet att ladda bilen hemma. Om er bostadsrättsförening har planer på att installera laddstationer kan det vara skönt att anlita experter inom området. Läs mer här om ni vill ta kontakt med ett företag som hjälper er med både planering och installation av laddstolpar.

Kategorier: Tips