Julinredning 2014

Publicerat av admin den

Juletider är nu inte allt för långt borta. Nu närmar sig julpysslet med allt från kakbak till paketinslagning. Vad är det då som gäller juldekorationerna i år? Vad är jul 2014?

julgranskulor i guld

Om man skall tro Ikea som har skickat ut ett pressmeddelande i ämnet så är det två olika inriktningar som fortsatt är på tapeten. På återtåg är det klassiskt svenska med färgerna rött, grönt och vitt. Många gamla traditionsenliga material får nytt liv genom att ge inspirationen och textur till andra föremål. Ett av de mer framstående exemplen de har presenterat är vad som ser ut att vara stickade ljus.

Den andra stilen som Ikea presenterade har nu varit med några år, de kallar det ”en blingbling jul”. Det handlar självklart om de nu mera klassiska julfärgerna guld och silver. Tillsammans med vitt ger det ett förvånansvärt stilrent resultat som passar de flesta oavsett om man vill skrika lyx eller inte.

En tendens som man kan märka dyker upp från andra håll än Ikea är det växande fokuset på metallen koppar. Så gott som alla dekorationsföremål finns nu i kopparversion från någon tillverkare. Allt från adventsljusstake till kakfat. Detta är utan tvekan valet om man verkligen vill vara i tiden.

Det som alltid passar oavsett år är fina saker man har skapat själv. Så sök rätt på symaskinen eller limpistolen och sätt igång med skapandet på det sättet du vet bäst.

Kategorier: Shopping