Inred vågat med taklampor

Publicerat av Brannon Grant den

Har du känt på senaste tiden att ditt hem känts lite trist, det är något som saknas där som du inte får till hur många inredningstidningar du än läser. Ett tips är att lyfta blicken mot taket – vad har du egentligen för taklampor? Faktum är att det kan göra otrolig skillnad för ett rums utseende beroende på hur din taklampa ser ut.

Vardagsrum

Olika lampor passar bäst för olika rum och man måste först och främst titta på funktionaliteten såväl som designen. I vardagsrummet där vi är som mest kan du gärna ta ut svängarna lite. Tänk på att lampan ska passa in med den övriga inredningen och ha den rätta funktionen. Över soffbordet kan du gärna välja en typ av takkrona. Den trendiga takkronan har armar som kan gå lite hursomhelst och glödlamporna är synliga. Det finns flera olika variationer på dessa och de är minst sagt spektakulära. Med en sådan i ditt vardagsrum kan vi lova att det blir skillnad.

Kök

I ett kök kanske du vill ljusa upp ett matbord eller en köksö. Många gånger kan det vara bra att placera två lampor bredvid varandra för ett bra och riktat ljusflöde. Vid matbordet vill man många gånger kunna se bra så det är bra att viktigt att ha tillräckligt med ljus. Exempelvis passar det bra att över en köksö placera två eller tre stycken så kallade plåtpendlar, beroende på hur stor och lång den är. Det ger också en riktigt snygg effekt. Svarta eller vita ger en kraftig, klassisk och stilren stil medan koppar ger en industriell känsla. För den lyxiga kan du med fördel välja guldfärg och den bohemiska kan satsa på naturmaterial såsom trä eller bambu.

Sovrum och andra utrymmen

I ditt sovrum vill du ha en mysig lampa som är fin att titta på när den är släckt, men ändå ge bra sken när du behöver hitta klädesplagget i byrån.I en hall som i övrigt är ganska tom kanske det verkligen är passande med en lampa som stjäl vår uppmärksamhet. Var inte rädd för att våga prova och gör dig gärna av med alla tråkiga plafonder..

Kategorier: Inredning