Hjälp med kakelsättning när badrummet renoveras

Publicerat av Brannon Grant den

Det finns mycket du kan göra som privatperson när det gäller renovering av ditt hem och badrum. Många väljer att sätta kakel i sina våtutrymmen av förklarliga skäl. Kakel är både slitstarkt och tål stora mängder vatten.

Det är inte alltid lätt att själv utföra kakelsättningen, utan det kräver både fackmässiga kunskaper och en hel del erfarenhet för att det ska bli korrekt och bra. Dessutom är det ett område som kräver hantverkare med behörighet för våtrum.

Ta hjälp av proffs

En viktig parameter är underarbetet. Att välja rätt material och verktyg, samt att ha rätt teknik ger ett noggrant slutresultat. Vid kakling behöver du även behandla ytan med en primer som är en slags fästmassa som ökar vidhäftningsförmågan. Allt detta har en behörig och certifierad plattsättare koll på. Här kan du hitta passande företag som kan hjälpa dig med ditt badrum.

Varje företag med behörig personal är anslutna till Byggkeramikrådet. De har genomgått utbildning och arbetar enligt branschreglerna BBV. Funderar du på att sätta igång en renovering hemma kan det vara bra att kolla upp att firman du anlitar är auktoriserad och certifierade för att undvika obehagliga överraskningar. När det är gjort så är det det roliga kvar – att välja snygga kakelplattor till ditt nya badrum.

Kategorier: Tips