Grunderna i god inredning

Publicerat av Brannon Grant den

Inredning är ett subjektivt, det är svårt att säga vad som är en fin inredningsstil eller inte. Men en inredning kan vara lyckad eller misslyckad, beroende på om du har fått grunderna rätt eller inte. Det går inte att bara slänga in en massa färger och möbler i ett rum och säga att det är inrett. 

Färgschema

Bestäm på förhand vilka färger du vill ha i rummet och köp några testburkar som du målar på olika brädbitar eller papper. Se hur färgerna gifter sig med varandra och bestäm vilken som ska vara dominant och vilka som är accentfärger.

Belysningen

Lägg omtanke på dina belysningsval. Det är inte bara formen på armaturerna som ska passa i rummet, även färgen och styrkan på ljuset spelar stor roll. Du vill ha stark och blå belysning i rum där du behöver se klart och svagare gul belysning är perfekt mysbelysning. Tänk också på att placera armaturerna så du får spridning genom hela rummet och kan välja vilka lampor du vill ha tända beroende på vad du gör i rummet.

Inspiration

Leta mycket inspiration. Genom att studera bilder i kataloger eller via inredningsbloggar kan du få inspiration till din egen inredning samt se hur man kan dekorera en bokhylla eller sovrum för att fånga rätt känsla. Det krävs lite med planering än du kanske tror.