Fräscht i hemmet

Publicerat av admin den

Att må bra handlar om en rad olika faktorer. En av dessa är att trivas på den plats man är oavsett om det handlar om jobbet eller hemmet. Det är inte alltid lätt att påverka sin jobbsituation men hemmet kan man desto lättare hålla fint så att man åtminstone får känna sig avslappnad på sin fritid. Många anser även att de mår väldigt bra när det är nystädat och fint hemma.

Ett första steg är att städa hemma regelbundet. Allt för många väntar med att städa till att de ser att dammråttorna dansar fritt på vardagsrumsgolvet. Men de som väntar så länge får ett betydligt jobbigare städpass framför sig. Då är det bättre att regelbundet städa en gång i veckan. Det är lättare att komma ihåg, enklare att genomföra och man håller det finare längre.

Fönsterputs är däremot något som ingår i städning men som inte behöver ske varje vecka. Hur ofta som det behöver genomföras hänger framförallt ihop med var och hur man bor. De som bor på bottenplan precis bredvid en mycket trafikerad väg kommer att få putsa betydligt oftare än många andra. Men generellt kan sägas att fönster mår bra av att putsas två gånger per år. En gång på hösten och en gång på våren.

Att städa handlar om att ta hand om sitt hem. Men det finns även andra saker man bör ta hand om. Att vårda sina ägodelar är lika viktigt oavsett om det betyder att man impregnerar skinnjackan, smörjer cykelkedjan eller blåser bort damm ur datorn. Även sådana saker kan vara bra att planera in för att de verkligen ska bli gjorda i tid.

Just kläder som är tillverkade av skinn och mocka bör man ta hand om extra mycket då de kostar lite mer men kan hålla i flera år om man impregnerar dem och behandlar dem rätt. Men även bomullsplagg kan hålla längre om man tänker sig lite för. Att använda galgar, hänga undan de som inte används i ett svalt och mörkt rum och att inte tvätta i onödan är några steg man kan ta för att behålla dess kvalité.

Kategorier: Hemmet