En ny snygg höstfrisyr

Publicerat av admin den

Hösten börjar närma sig med stormsteg och jag känner att jag inte riktigt hänger med. Mitt hår har blivit charmigt solblekt och huden har fortfarande en brun fräsch ton, men det känns inte ”höst”. Jag har suttit och bläddrat runt i olika modetidningar och sajter på nätet för att läsa på vad som gäller i höst.

Kläder

jeans

I höst är det mycket dova toner som gäller, kläder i gråa toner matchas mot tidigare vita och svarta plagg. Stickat har kommit stort, gärna lite längre grovstickade koftor och tröjor. Nedtill håller sig de ankellånga byxorna kvar ända in i hösten och dessa matchas snyggt upp med ett par snygga pums eller stövlar. Det är alltså inte längre de gyllene solkyssta tonerna som gäller utan de mer dova höstiga.

Hår

De frisyrer som gäller i höst matchas snyggt ihop med de toner som kläderna har. Frisyrerna får gärna vara lite askigt blonda, gärna med gråa inslag eller för den som har fäst sig med ombre färgningen funkar även den, i lite mer kalla askiga toner. Jag har kollat in på Veckorevyns sida och hittat några riktigt snygga frisyrer för i höst. De nämner där att flätor fortfarande hänger kvar i modet, gärna lite slarviga för att passa de stickade tröjorna.

page

Luggen är också helt rätt, gärna lite tyngre, mer markant för att ge ett markerat intryck. Sedan har jag hittat en frisyr som jag kommer att skaffa mig snart. En riktigt snygg asymmetrisk page med hög, snyggt formad nacke, en rakad sida i asymmetri med en lång lugg på andra sidan. Riktigt snygg, du hittar bilder på frisyrerna här.

Har man, som mig gyllene toner i sitt blonda hår är det svårt att få det riktigt snyggt askigt. Även om man färgar en kall blond ton hos frisören tvättas den med tiden ur och alla blonda toner blir mer gyllene med tiden. Därför är det av fördel att införskaffa ett bra silverschampo för att bättra på och underhålla den askiga tonen. Jag har hittat ett bra på Bluestore.se från Disp. Det är ett schampo som tar bort blonda toner men samtidigt vårdar och ger håret fukt.