Dolda fel i bostadsrätt och hus

Publicerat av admin den

Något som vi gärna slipper är dolda fel då vi köpt en bostad. Det spelar inte någon roll om det är ett hus eller en bostadsrätt. Sådant som uppkommer efter att vi lagt ut en massa pengar och som kan komma att kosta oss ännu mer för att åtgärda är aldrig roligt.

Upptäckten av dolda fel

Även fast man gjort en grundlig besiktning av bostaden så kan det i ett senare skede upptäckas fel som man varken sett eller fått någon information om. Felet måste dessutom redan har funnits innan ni köpte bostaden. Har det uppkommit efter ni köpt det så kan det inte räknas som ett dolt fel. Mer information om hur man kan gå vidare om man hittat dolda fel hittar ni här. Är det ett fel som funnits innan ni köpte bostaden så är det säljarens ansvar och den vanligaste kompensationen är ett avdrag på slutpriset för bostaden.

Köparens undersökningsplikt

Som köpare så har man undersökningsplikt vilket menas med att man måste undersöka det man köper, bostadsrätt, hus eller annan typ av fastighet. Det bästa man kan göra om man känner sig osäker på detta är att anlita en oberoende besiktningsman som undersöker objektet som ska säljas. Du får då ett protokoll på den besiktning som utförts och ett utlåtande på vilket skick som bostaden är i. Om det upptäcks något av besiktningsmannen så kan detta vara bra att ha med i förhandlingen och räknas inte som dolda fel.

Kategorier: Hemmet