Bra tips för sovrumsinredningen

Publicerat av Brannon Grant den

Vi spenderar mer tid i sovrummet än något annat rum. En stor del av den tiden sover vi visserligen, men att ha en sovrum man trivs i vaken som till sömns är fortfarande viktigt. Här kommer några snabba tips man kan tänka på angående sovrumsinredningen.

Rätt säng

Sängen ska alltid anpassas efter rummet och ens egna behov. När det kommer till själva rummet vill man inredningsmässigt inte ha en säng som ser för liten ut eller tar upp allt för mycket utrymme. I riktigt stora sovrum kan det vara smart att på ett eller annat sätt försöka skapa tydliga fördelningar i rummet så man inte behöver skaffa den största sängen möjlig. Att köpa en säng man också sover riktigt bra i är dock det absolut viktigaste och Sängjätten har flera bra tips kring detta.

Bra gardiner

Gardinerna kan göra större skillnad än många först tror och här kan man göra en riktigt kvalitativ satsning. I sovrummet mer än något annat rum är vi i behov av mörkläggning. En anledning till detta är av vi i Sverige bor väldigt långt norrut och får många soltimmar under sommaren. Samtidigt sover vi bättre när det är mörk och att då ha ett par rejäla mörkläggningsgardiner är väldigt praktiskt. Sätter man dessutom upp en dubbelskena kan man även ha ett par tunnare gardiner uppsatta som fortfarande släpper in det härliga solljuset under dagen.

Flexibel belysning

Belysningen i många svenska sovrum är faktiskt ganska bristande. Ibland hittar man på sin höjd en taklampa och kanske en i fönstret. Men belysningen har en fantastisk förmåga att skapa djup i inredningen och något man därför absolut borde lägga ned lite mer tid och pengar på att fixa till. Alla borde till exempel ha belysning nära sängen som kan slås av och på utan att behöva kliva upp. Och att sätta upp något som en golvlampa i ett hörn är också en härlig detalj.